Zagrebačka županija dijeli 1,16 milijuna kuna za lovstvo!?

Bez autora
May 22 2012

Zagrebačka županija dodijelit će 1,16 milijuna kuna subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na svom području. Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 31. listopada, odnosno u pojedinim slučajevima do 30. studenog. Korisnici županijske subvencije i donacije mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička lovišta ili državna lovišta na području Zagrebačke županije, kao i specijalizirane turističke agencije koje imaju sklopljen ugovor s lovozakupcima i koncesionarima za lovišta na području Zagrebačke županije. Subvencije i donacije dodjeljivat će se za uzgoj i unos divljači u lovišta, unos trčke, uzgoj fazana i zeca običnog, osiguranje lovišta, sprečavanje šteta od divljači i na divljači, odstrel lisica, lovno streljaštvo, za ishođenje dokumentacije potrebne za izgradnju novih, adaptaciju i legalizaciju postojećih lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači kao i za njihovu izgradnju, opremanje i adaptaciju.

Zagrebačka županija dijeli 1,16 milijuna kuna za lovstvo!?Zagrebačka županija dodijelit će 1,16 milijuna kuna subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na svom području.

Natječaj za dodjelu navedenih sredstava otvoren je do 31. listopada, odnosno u pojedinim slučajevima do 30. studenog, izvijestili su danas iz te županije.

Korisnici županijske subvencije i donacije mogu biti lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu ili koncesiji zajednička lovišta ili državna lovišta na području Zagrebačke županije, kao i specijalizirane turističke agencije koje imaju sklopljen ugovor s lovozakupcima i koncesionarima za lovišta na području Zagrebačke županije.

Subvencije i donacije dodjeljivat će se za uzgoj i unos divljači u lovišta, unos trčke, uzgoj fazana i zeca običnog, osiguranje lovišta, sprečavanje šteta od divljači i na divljači, odstrel lisica, lovno streljaštvo, za ishođenje dokumentacije potrebne za izgradnju novih, adaptaciju i legalizaciju postojećih lovačkih domova i objekata za obradu i čuvanje mesa divljači kao i za njihovu izgradnju, opremanje i adaptaciju.

Također novac će se dodjeljivati i za uređenje objekta za obradu trofeja, uređenje streljačkog centra, razvoj lovnog turizma itd.

Jedan korisnik može na godinu dobiti najviše 40.000 kuna županijske subvencije za razvoji i unapređenje lovstva, dok najviši ukupni godišnji iznos županijske donacije po korisniku iznosi 170.000 kuna, kažu u županiji.

Sve zainteresirane pozivaju da se jave na natječaj do 31. listopada dok je natječaj za uzgoj zeca običnog i fazana otvoren do 30. studenoga. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu prispijeća, odnosno do utroška predviđenog novca. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a dodatne informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik